Автопідбір – три неочевидні пастки при покупці вживаного авто

30 Жовтня 2023

Котянтин вирішив придбати кросовер. Як практичний і розважливий кіт, він шукає надійне, містке та прохідне авто, без зайвого пафосу та переплати за значок. Котянтин — бізнесмен, тож гроші рахувати вміє, а понти не вітає. Йому хочеться універсальну машину "ціна-якість", щоб і посилки на Нову Пошту закинути, і з родиною за місто вибратися, і в міському трафіку як риба у воді.

Новий автомобіль не входить до планів Котянтина. Він би, звичайно, і не проти, але родина не схвалює подібні витрати, та й гроші витягувати довелося б із нового бізнесу. Тому Котянтин шукає бу, але свіженьку, щоби трохи проїхала і без серйозних аварій, але й не за всі гроші світу. Відразу розлучатися з кругленькою сумою розумний кіт теж не має наміру: його цікавить кредит чи лізинг, щоб невеликими частинами оплачувати машину пару-трійку років.

Звісно, насамперед Котянтин спробував знайти машину самостійно. Здавалося б, скільки того діла — відкрий якийсь АвтоРіа та дивися, що пропонують. Але насправді завдання виявилося складним. Вибравши у фільтрі улюблені моделі, пробіг до 100 000 та двигун до троячки літрів, Котянтин отримав аж 835 пропозицій! Ентузіазму вистачило ненадовго: доки до п'ятого оголошення дійшов, деталі першого вже забув. До 20-ї машини Котянтин уже й власне ім'я забув. Та й оголошення якісь підозрілі — наприклад, Туксончик із затертим салоном, а пишуть лише 80 тисяч набігав. Як тут зрозумієш, кому довіряти, а хто шахрай?

Автопідбір – три неочевидні пастки при покупці вживаного авто

Висновок-спойлер. Чи потрібно платити $400-600 за автопідбір?

За все в житті ми платимо — іноді грошима, часом чи неприємним досвідом. Але автопідбір може виявитися і безкоштовним — наприклад, якщо звернутися до ХАПАЙ АВТО, як це зробив Котянтин. При купівлі б/в машини в ХАПАЙ АВТО у лізинг клієнт може розраховувати на безкоштовну допомогу фахівців, які знайдуть найкращі пропозиції на ринку на бюджет покупця. Котянтина це влаштувало: і платити за машину буде комфортними частинами три роки, і впевнений, що знайшли хороше авто, а не потопельника чи перевертня.

А тепер по порядку.

Пастка 1: Що там шукати машину - сам впораюся!

Котянтин, звичайно, чув про автопідбір, але щиро не розумів, за що віддавати півтисячі "зелених", якщо машини є у відкритому доступі — заходь в інтернет і вибирай. Тому почав котик із самостійного пошуку свого кросовера. Першого дня переглянув сотню оголошень, а результат - пшик. Десь явно шахрайством пахло, десь уже продали машину, десь ціна кусалася. Котянтин продовжував пошуки щодня — у перервах між роботою, у пробках, за сніданком, обідом та вечерею.

За тиждень Котянтин відверто втомився. Ентузіазм стежити за новими оголошеннями вщух, а старі намозолили очі майже буквально. Котянтин заходив на сайти вже на автоматі: прогорне Телеграм, Інстаграм, а потім і автосторінку.

Якщо ви відчуваєте, що перестали вникати в оголошення, а безцільно гортаєте їх, зупиніться. Такі пошуки толку не дадуть, а час — заберуть, як і будь-які соцмережі. Довірте справу "свіжим очам" - автопідбирачам ХАПАЙ АВТО (між іншим, безкоштовним для клієнтів компанії). Фахівці з першого погляду розуміють, що на фото — гідний варіант чи пустишка від перекупів, замаскована під "не битий, не фарбований".

Пастка 2: Подивимося на машину з Вовкою, він же шарить!

Зрештою, Котянтин зупинився на трьох кросоверах, які начебто непогані, і зважився на огляд. З собою котик прихопив друга Вовчика — той уже два автомобілі з Європи собі пригнав, тому точно знає, де шукати дефекти. Навіть товщиноміром і сканером обзавівся!

Вибирати машини з такими Вовчиками - це нормально. Але хто перевірить, чи чисті у авто документи? Шахраї сьогодні не дрімають: і він-коди перебивають, і пробіг скручують і переписують, можуть навіть "конструктор" продати і не моргнути оком.

Крім того, звичайний покупець таки відрізняється від професійних автопідбирачів ХАПАЙ АВТО (які допомагають безкоштовно клієнтам компанії). Фахівці ХА - це дипломовані механіки та досвідчені автомайстри, які не з чуток знають, що і як має бути в машині. Автопідбирачі мають доступ до закритих ресурсів для перевірки машин — і така перевірка набагато глибша і надійніша, ніж звичайне "пробивання" за VIN-кодом та CARFAX.

По секрету: один із автопідбирачів ХАПАЙ АВТО — колишній перекуп із 15-річним досвідом. Шахраї бояться його як вогню: ще жодного разу їм не вдалося зіпхнути корчі, коли на огляд приїжджав цей майстер.

Пастка 3: Мені точно виберуть норм авто або підсунуть відстій, аби тільки продати?

Нарешті, Котянтин вибрав машину — залишилося підписати договір і переоформитися. Але на душі неспокійно. А чи вибрали нормальний кросовер? А чи не обдурили? Раптом підсунули іржаве корито? Такі сумніви теж норма, але відчуття від них затьмарює радість покупки.

І це ще один аргумент звернутися саме до автопідбирачів ХАПАЙ АВТО (тим, що безкоштовно допомагають клієнтам компанії). Фішка в тому, що за законами України об'єкт фінансового лізингу (тобто цей кросовер Котянтина) належить лізингодавцю до моменту викупу. Простіше кажучи, ХАПАЙ АВТО купує у продавців авто, а потім укладає з клієнтами договір лізингу. І компанія зовсім не зацікавлена в тому, щоби викуповувати погані машини: їх потім не продаси. Тому автопідбирачі перевіряють транспорт вздовж та впоперек, фізично та юридично. В результаті в каталозі ХАПАЙ АВТО з'являються лише надійні авто у хорошому стані.

То чим же допомагають автопідбирачі ХАПАЙ АВТО?

  • дізнаються, якого плану клієнту потрібна машина, і знаходять найкрутіші варіанти;
  • виїжджають на огляд разом із покупцям і при ньому проговорюють усі плюси та мінуси машини (якщо клієнту не до поїздок - він отримує відеозвіт про перегляд);
  • перевіряють документальну історію автомобіля із закритих для "звичайних" людей ресурсів;
  • організовують кінцеву перевірку машини на офіційному СТО;
  • беруть на себе всі документальні завдання щодо переоформлення автомобіля.

І всі ці послуги абсолютно безкоштовні для тих, хто купує авто в лізинг через ХАПАЙ АВТО!

А що там Котянтин?

Котянтину запропонували кілька машин на його бюджет - і Кашкай, і Тігуан, і Туксон. Німецького Тігуанчика хотілося котику найбільше, але зупинилися на Туксоні — рік свіжіший, пробіг менший, кращий стан. На все про все пішло у Котянтина з автопідбирачем 4 дні — від консультації до підписання документів.

Тепер Котянтин задоволений роз'їжджає Туксончиком, за який платитиме по лізингу всього по $500 на місяць наступні три роки. І знайомим радить "хапати авто на ХАПАЙ АВТО".

Потрібна допомога? Ми на звʼязку!
  • Понеділок - Пʼятниця 9:00 - 18:00
  • Субота, Неділя - вихідні

top