Передача транспортного засобу на потреби ЗСУ

11 Квітня 2022

У відповідь на численні запитання щодо передачі транспортних засобів на потреби ЗСУ, повідомляємо Вам порядок та підстави надання транспортного засобу (ТЗ).

Передача транспортного засобу на потреби ЗСУ

У відповідь на численні запитання щодо передачі транспортних засобів на потреби ЗСУ, повідомляємо Вам порядок та підстави надання транспортного засобу (ТЗ).

 

Звертаємо Вашу увагу: відчуження/залучення транспортних засобів здійснюється виключно в присутності власника майна (транспортного засобу) або його законного представника.

 

У разі, якщо виникла ситуація, при якій від Вас вимагають передати майно (транспортний засіб), власником якого є ТОВ "УЛФ-ФІНАНС" для воєнних потреб, просимо:

  • повідомити представників ЗСУ про те, що Ви не є власником ТЗ, а тільки здійснюєте користування (керування) ТЗ на підставі договору фінансованого лізингу.

 

  • повідомити номер телефону юриста ТОВ "УЛФ-ФІНАНС" для подальшої координації співпраці:

 

Лук`янова Оксана 0800331 001

 

Повідомляємо Вам, що законодавством України визначено 2 способи вилучення ТЗ у власника:

  1. Залучення ТЗ (тимчасове користування).
  2. Примусове відчуження.

Такі способи чітко врегульовані (не мають характеру" забрати на блок-пості") та передбачають підготовку й надання ряду документів.

№ п/п

 

Залучення транспортного засобу

Відчуження
1 Документ - підстава для вилучення Частковий наряд Голови держ. адміністрації +військового комісара (розпорядчий документ із завданням про залучення ТЗ) Рішення Військового командування
2 Орган, який приймає рішення про вилучення/залучення ТЗ. Голова місцевої держадміністрації та військовий комісар підписують (підписи+печатки) Військове командування. + Держ. адміністрація/місцева рада (підписи+печатки). У місцевостях,де ведуться бойовідії -військового командування
3 На підставі чого передається ТЗ АКТ За посиланням АКТ За посиланням
4 Хто підписує акт: 1.Керівник територіального центру комплектування та соц. підтримки (або уповн. представник) + Командир (начальник) військової частини (уповн. особа) 2.Керівник ТОВ "УЛФ-ФІНАНС"/уповноважений представник ТОВ "УЛФ-ФІНАНС" 1.Військове командування. та/або Держ. адміністрація/місцева рада (підписи+печатки) 2.Керівник ТОВ "УЛФ-ФІНАНС"/уповноважений представник ТОВ "УЛФ-ФІНАНС"
5 Вартість ТЗ, яка зазначається в Акті Залишкова (балансова) вартість (надається Бухгалтерією ТОВ "УЛФ- ФІНАНС") Оцінка незалежного оцінювача - ОБОВ`ЯЗКОВО (робиться станом на момент передачі ТЗ)
6 Оплата вартості за ТЗ Безоплатно (ТЗ повертається по акту, у якому фіксується стан ТЗ та пошкодження (якщо є; з подальшою їх компенсацією з держ. бюджету) - Повна попередня оплата (ДО або В момент підписання Акту);
- Наступна оплата (після закінчення воєнних дій за зверненням УЛФ)

Шановний Клієнте, звертаємо Вашу увагу, що порядок передачі ТЗ має бути тільки такий. Будь-яка інша передача - це незаконне заволодіння ТЗ, про яке необхідно негайно повідомляти поліцію та ТОВ "УЛФ-ФІНАНС" та фіксувати злочин. Обов'язково надати ТОВ "УЛФ-ФІНАНС" докази звернення до поліції та талон-повідомлення єдиного обліку про прийняття і реєстрацію заяви (повідомлення) про кримінальне правопорушення на гарячу лінію ТОВ "УЛФ-ФІНАНС".

Також, звертаємо увагу, якщо Вами здійснена передача майна (транспортного засобу) для воєнних потреб з порушенням процедури передачі, визначеної чинним законодавством України, вся відповідальність за ризики пошкодження чи втрати майна (транспортного засобу) покладається на Вас як належного користувача за Договором фінансового лізингу. ТОВ "УЛФ-ФІНАНС" (як Лізингодавець) звільняється від відповідальності щодо здійснення будь-якого відшкодування у разі втрати чи пошкодження майна (транспортного засобу).

Отже, наголошуємо, що відчуження/залучення майна для воєнних потреб ТЗ допускається лише у виключних випадках за попереднім рішенням конкретних осіб/органів, обов'язково в присутності власника ТЗ (ТОВ "УЛФ-ФІНАНС") та із чітким документальним оформленням.

Бережіть себе!

Потрібна допомога? Ми на звʼязку!
  • Понеділок - Пʼятниця 9:00 - 18:00
  • Субота, Неділя - вихідні

top